Beskjære tre selv eller sette ut jobben?

Når trærne i hagen din begynner å strekke seg for høyt, kanskje berører taket på huset, strømlinjene, eller rett og slett hindrer sollys, kan tanken på å beskjære tre selv dukke opp. Men er det virkelig en oppgave du skal påta deg selv, eller bør du vurdere å sette ut jobben til profesjonelle?

La oss se nærmere på hva beskjæring egentlig innebærer og hvorfor det kan være smart å overlate det til fagfolk.

Beskjære tre selv eller sette ut jobben? - 1 16

Hva er beskjæring? Beskjæring av trær handler ikke bare om å kutte grener. Det er en vitenskap og en kunst. Riktig beskjæring sikrer trærnes helse, fremmer vekst og gir dem et estetisk utseende. Feil beskjæring, derimot, kan skade treet ditt permanent eller til og med forkorte levetiden.

Fordelene med å sette ut jobben

 1. Sikkerhet først: Å arbeide med store trær krever riktig utstyr og kunnskap for å unngå ulykker. Profesjonelle trefellere har erfaringen som trengs for å jobbe trygt.
 2. Erfaring teller: Riktig beskjæring krever kunnskap om ulike treslag og deres behov. En feil kutt kan skade treet for livet.
 3. Tidsbesparende: Selv om du kan bruke en hel helg på å beskjære trærne dine, kan en profesjonell gjøre det raskt og effektivt, med minimale forstyrrelser.
 4. Riktig verktøy: Å ha riktig verktøy er halve jobben. Profesjonelle har alltid de nødvendige verktøyene for hånden.

Hva du må sette deg inn i før du vurderer å beskjære tre selv

Selv om noen huseiere kan føle seg komfortable med å ta på seg mindre beskjæringsoppgaver, er det flere kritiske elementer man bør vurdere før man griper tak i beskjæringssagen:

 1. Kunnskap om treslag: Ulike trær krever forskjellige beskjæringsteknikker. Å vite hvordan treet vil reagere på forskjellige kutt er essensielt for dets langsiktige helse.
 2. Riktig verktøy: Beskjæring krever mer enn en vanlig sag. Fra beskjæringssakser til stangbeskjærere, må verktøyene være skarpe og i god stand for å sikre rene kutt og forhindre skader.
 3. Sikkerhetsutstyr: Briller, hansker, hjelm, og eventuelt sikkerhetsliner er nødvendig for å beskytte deg selv. Husk at et fall fra selv en lav høyde kan være farlig.
 4. Kunnskap om sykdommer: Å kjenne til vanlige trelidelser kan hjelpe deg med å identifisere og forhindre spredning ved beskjæring. Infiserte deler av et tre kan spre sykdommen hvis ikke riktig desinfisert.
 5. Forståelse av trærets struktur: Å vite hvor og hvordan man skal kutte er avgjørende for å forhindre utilsiktet skade på treet.
 6. Juridiske begrensninger: I noen områder kan det være regelverk eller forskrifter knyttet til beskjæring eller fjerning av trær, spesielt hvis de er beskyttet eller historiske.

Uten tilstrekkelig forberedelse og kunnskap kan forsøk på selvbeskjæring ende med skadede trær, eller i værste fall personskade eller bøter. Derfor anbefales det sterkt å vurdere en profesjonell tilnærming.

Hvordan kan trefellingsanbud.no hjelpe? Ved å registrere oppdraget ditt på trefellingsanbud.no, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere profesjonelle aktører som spesialiserer seg på beskjæring. Dette gir deg muligheten til å sammenligne priser, lese vurderinger og velge den leverandøren som passer best for ditt behov. Og det beste? Det er helt gratis!

Konklusjon Selv om DIY-prosjekter kan være givende, er det visse oppgaver som best overlates til fagfolk. Beskjæring av trær er definitivt en av dem. For trærnes helse, din egen sikkerhet og for et vakkert og sikkert utemiljø, vurder å sette ut jobben til profesjonelle.

Ikke vent lenger! Få et gratis tilbud for beskjæring av trær i dag og ta det første skrittet mot en vakrere og tryggere hage.

Hvorfor er beskjæring av trær viktig?

Svar: Beskjæring av trær er viktig av flere grunner. Det hjelper med å fjerne døde, skadede eller syke grener, noe som forbedrer trærets generelle helse og estetikk. Riktig beskjæring kan også stimulere vekst, øke fruktproduksjonen for frukttrær, og redusere risikoen for skade på eiendommen på grunn av fallende grener.

Hva er den beste tiden på året for beskjæring?

Svar: Den beste tiden for beskjæring varierer avhengig av treslaget og formålet med beskjæringen. Generelt anbefales det å beskjære de fleste løvtrær på sen vinter eller tidlig vår når treet er i dvale og før den nye veksten begynner. Frukttrær kan ha spesifikke tidspunkter basert på deres fruktproduksjonssyklus.

Kan jeg beskjære trærne mine selv hvis de er små?

Svar: Selv om små trær kan virke enklere å beskjære, anbefales det fortsatt å konsultere med eller ansette en profesjonell for å sikre riktig beskjæringsteknikk. Feil beskjæring kan forårsake varig skade, uavhengig av trærnes størrelse.

Hvor ofte bør jeg beskjære trærne mine?

Svar: Frekvensen av beskjæring avhenger av trærets alder, art, og helse. Unge trær kan kreve beskjæring hvert år for å etablere en ønskelig form, mens eldre trær kan kreve beskjæring hvert 2-5 år, avhengig av deres helse og plassering.

Hva skal jeg se etter når jeg vurderer en profesjonell for beskjæring?

Svar: Når du vurderer en profesjonell for beskjæring, se etter erfaring, sertifiseringer, kundevurderinger og forsikring. En pålitelig tjenesteleverandør vil kunne gi referanser, ha riktig utstyr, og følge industriens beste praksis.

Trenger du et tilbud på stubbefresing?

Våre flinke leverandører står klare for å hjelpe deg, selv på vanskelige og sta stubber som er vanskelige å fjerne. Få et enkelt prisoverslag og uforpliktende tilbud ved å fylle inn skjemaet under.

Beskjære tre selv eller sette ut jobben?

Enklere blir det ikke, send inn skjema på under et minutt. Våre rimelige leverandører er:

 • NForsikret for skade på eiendom
 • NSeriøse og punktlige
 • NUtfører jobben til fast avtalt pris
Vi dekker ditt område

Send inn din oppgave her